
אבי יופה
בעוד זמן קצר כולנו נשב בסוכה כזו או אחרת, ונחשף לארבעת המינים שאת שמותיהם אנחנו מדקלמים מילדות: אתרוג, לולב, הדס וערבה. אבל האם אנחנו יודעים מה הסגולות הבריאותיות של כל אחד מהם?
"מעבר לעובדה שמדובר בסמלי החג, לארבעת המינים סגולות רבות", הסבירה המנטורית לאורח חיים בריא זהבה הר-אדיר, "האתרוג מסייע בשמירה על בריאות הלב ועל ויסות לחץ הדם. הוא מכיל כמויות גבוהות של אשלגן ומגנזיום. המיץ שלו עוזר גם בשיפור מערכת העיכול ובמניעת צריבת. מאחר שהאתרוג עשיר במיוחד בוויטמין c, הוא תורם משמעותית לחיזוק מערכת החיסון ולהקלה בצינון ובתחושת חולי כללית".
"מההדס אפשר להפיק שמן אתרי, שהשימוש שלו הוא בהורדת חום ובטיפול בכאבים", המשיכה הר-אדיר, "ההדס משפיע על הרגש, על ההקשבה הפנימית, על האסרטיביות, על הביטחון העצמי והוא מסייע גם בטיפול בטפילי מעיים. העלים הריחניים שלו הם בעלי יכולת חיטוי ותורמים גם לפתיחת דרכי הנשימה".
ומה בנוגע ללולב ולערבה?
"התמרים, שהם בעצם בלולב, ידועים כמקור לאנרגיה זמינה טבעית ובריאה לגוף. הם יכולים להוות מזון יומי להולך במדבר, ומתאימים מאוד לעוסקים בפעילות גופנית. התמרים דלי שומן, דלי קלוריות, עשירים במינרלים ובנוגדי חמצון. הם גם דלים בנתרן, עשירים באשלגן, מפחיתים את הסיכון למחלות לב וכלי דם, מסייעים במניעת יתר לחץ דם, עשירים בסיבים תזונתיים וכך מסייעים באיזון חשקים ובשמירה על משקל תקין.
"בנוגע לערבה, אמנם אין לה טעם ואין לה ריח אבל דווקא בתחום הבריאות יש לה הרבה מה להציע. מקליפת עץ הערבה הפיקו לראשונה חומצה סליצילית אנטי דלקתית, שלימים הפכה להיות האספירין המוכר שביכולתו לשמור על כלי דם תקינים ולהגן מפני טרשת עורקים. אז שיהיה לכולנו חג שמח ובריא עם ארבעת המינים".