איך להפוך את 2022 לבריאה יותר עבורכם?

אבי יופה
שנת 2022 תיזכר, כנראה, כשנה שבה בוטלו כמעט כל מגבלות הקורונה שליוו את חיינו במהלך השנתיים וחצי האחרונות.
זו השנה שבה אנשים מתחילים לנשום יותר, לחזור אולי מעט לשגרה ולהרים את הראש מעל המים.
וכיאה לשנה שבה מתחילים לנסות לחיות לצד הקורונה ולחזור למה שהיה כאן פעם, זה הזמן לחשוב גם איך אפשר לשפר את ה-well being שלנו ולחוות אושר בכל תחומי החיים.
"אחד הדברים המשמעותיים הוא לחיות בכאן ועכשיו, לראות שהכל טוב, לחוות את הרגעים שחווים, ליהנות מהטבע ולהיות מסוגלים להקשיב לחושים שלנו", מסבירה שלי סולומון, עו"ס קלינית MSW ומטפלת CBT על הדרכים לחוות שלמות מלאה עם עצמכם.
"כשאנחנו מתקלחים, למשל, נסו להרגיש את המים על העור.
הקשיבו לרעש שלהם ונסו לא לדאוג ממה שיהיה מחר או ממה שהיה אתמול.
מה שמטריד אותנו הוא בדרך כלל מה יהיה או מה היה, ולא מה שעכשיו".
לדברי שלי דבר נוסף שמשפיע על ה-well being שלנו הוא הגמישות המחשבתית, וזה גם מה שמפריד בין אנשים שמחים לכאלה שהם קצת פחות.
"העניין הוא עד כמה אותם אנשים מסוגלים להיות גמישים בנוגע לעצמם ולחיים שלהם, ולקבל את עצמם", ממשיכה שלי, "לקבל את בני הזוג שלהם. לקבל את החולשות שלהם ואת מה שהם מסוגלים לשנות ומה שלא".
איזה עוד עצות היית נותנת לאנשים כדי שיחיו חיים שלווים יותר?
"פעמים רבות אנשים נוטים להרגיש אשמה ואשמה עלולה להפוך לדיכאון. איפה שחשים את האשמה הזו, אותה אפשר לתרגם לעשייה. במקום להרגיש אשמה עם הילדים או בנוגע למשהו שלא עשיתם בעבודה ולהיות בדיכאון, אפשר להחליט מה עושים מעתה והלאה ולקבל את עצמכם בלי כעס".
כדוגמה לכך שלי מציעה להתאמן בתרגיל של הודיה יומית.
למה הכוונה? אמרו כל יום תודה על דברים קטנים כגדולים שיש לכם ומקמו על זה את הפנס ולא רק על הדברים שלא קיימים.
"בעיניי אופטימיות זה לא להסתכל על חצי הכוס המלאה", מבהירה שלי, "אלא להסתכל על חצי הכוס הריקה ולהבין שיש שם גם משהו מלא. למרות הדברים הקשים לראות את הטוב ולהודות עליו. עוד תרגיל שאפשר לבצע הוא 'כל הכבוד לי, כל הכבוד לך'. להגיד למישהו כל יום עד כמה אתם גאים בו בדבר מסוים שהוא עשה, או עד כמה אתם גאים בעצמכם על שהצלחתם במשימה".
"יש לנו נטייה לשיפוטיות יתר של אחרים", מסכמת שלי, "נסו להסתכל על האחר ולזהות בו את הפגמים שאנחנו בעצם רואים בעצמנו. צאו לזמן לבד בטבע, התבוננו פנימה. דאגו גם לסדר עדיפויות נכון – יש חשוב ויש חשוב יותר.
אנשים נמצאים לרוב בעומס ובריבוי משימות ויעדים בכל מצב בחיים, גם בזוגיות וגם מול הילדים. עשו רגע תעדוף של מה באמת חשוב בכל רגע נתון, ואז דאגו לסדר עדיפויות.
היו החוקרים של הקשיים של חייכם.
תצפתו מהצד והשתתפו במחקר על עצמכם, על כמה קשה לכם במצב מסוים. קודם הידיעה ואז הזיהוי של הדברים הם חלקים מאוד חשובים בדרך להבין את החיים שלכם, ולהיות טובים יותר כלפי עצמכם".

*הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של ישראכרט בע"מ ו/או פרימיום אקספרס בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ ו/או הבנק המנפיק * אי עמידה בפירעון ההלוואה או האשראי עלולה לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.

Loading...