
אם אתם חווים מתח נפשי ותחושות של חרדה כתוצאה מהמציאות הלא פשוטה במדינה שלנו, כדאי שתדעו שיש כמה דרכים לשפר את מצבכם מבלי לערב תרופות שונות ומשונות
אבי יופה
ככל שעובר הזמן אנחנו שומעים פחות ופחות על וירוס הקורונה, וגם המבצע האחרון בעזה כבר מאחורינו, ובכל זאת יש בקרב רבים תחושה של חרדה באוויר. מעין מצב שעתיד להשתנות בכל רגע, ושעלינו להיות מוכנים לכך.
עובדה זו מעמידה לא מעט אנשים אל מול התקפי חרדה, ואז בחיפוש אחר הפתרונות עבורם.
הביולוגית דורית גרינברג מתמחה למעלה מ-20 שנה בהתאמת פתרונות לא תרופתיים לבעיות בריאות, והיא נותנת כמה עצות להורדת מפלס החרדה ללא שימוש בתרופות וללא תופעות לוואי:
1.הימנעו מצפייה בחדשות: גם אם אתם מתגוררים באזורים שמושפעים ישירות מאירועים שונים שמתרחשים, העדיפו לבדוק את כותרות אתרי האינטרנט במקום לצפות שוב ושוב בחדשות, בפרשנות ובשידורים חיים על המצב.
2.מצאו כמה דקות ביום לתרגול נשימתי טיפולי.
אחת האפשרויות היא מכשיר הקלמיגו, שמפחית את מפלס המתח ואת הופעת התקפי החרדה.
3.הפחיתו קפאין וסוכר לבן: קפאין מעלה את רמת הסטרס, לכן הפחיתו בשתיית קפה, תה, קולה ומשקאות אנרגיה. אכילת דבר מתוק תשפר לכם את התחושה כל עוד הטעם נשאר בפה, אבל מיד לאחר נפילת הסוכר מצב הרוח לרוב יצנח ורמת הסטרס תעלה.
לכן הפחיתו למינימום את צריכת הקפאין והסוכר הלבן על מוצריו.
העדיפו פירות שיספקו את המתיקות המבוקשת בלי הנזק הנלווה.
4.שמרו על פעילות גופנית סדירה, גם אם מדובר רק בתחומי הבית: אם יש דבר טוב אחד שיצא מתקופת הקורונה, הוא בכך שמצאנו דרכים להסתדר בבית וגם לעשות ספורט באמצעות סרטונים, אפליקציות או מסילות ביתיות.
אז גם אם אתם גרים באזור עימות וחוששים לצאת החוצה, בצעו פעילות גופנית בבית.
אפילו 15 דקות ביום ישפרו את מצב הרוח. פעילות גופנית גורמת לשחרור אנדורפינים - חומר טבעי שהגוף מפיק וידוע כממתן מתח ומרגיע.
5.דברו על זה: שתפו את הסביבה בתחושות שלכם.
הדבר נותן לגיטימציה ומפחית את מפלס החרדה.
מצאו מישהו בסביבה שלכם אותו תוכלו לשתף במה שאתם חווים.
אם אין לכם אדם שתוכלו לשתף, יש מגוון קבוצות פייסבוק שבהן ניתן להביע את התחושות ולהיות בסביבת אנשים שעוברים חוויה דומה.
האמפתיה והשיתוף עושים פלאים להורדת המתח.